09 липня 2021

Україна впровадила близько 80% норм ЄС про безпеку продуктів

Україна впровадила близько 80% норм ЄС про безпеку продуктів
1177

Досягнуто гарного прогресу в оцінці готовності України до обговорення Угоди про оцінку відповідності та прийнятності промислової продукції. Угода ACAА значно полегшить доступ українських товарів на ринок ЄС, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на AgroPortal.

Про це заявив виконавчий віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс на Міжнародній конференції з питань реформ в Україні, яка проходить у Вільнюсі (Литва).

За його словами, ще є над чим працювати перед початком переговорів, але Україна «вже доклала багато зусиль для відповідності європейським стандартам і положенням».

Віце-президент Єврокомісії також зазначив, що Україна знаходиться на шляху до приєднання до Конвенції про процедуру загального транзиту.

«Як тільки це буде зроблено, ця полегшена процедура і менший час очікування на митниці допоможе безпосередньо компаніям і клієнтам як в ЄС, так і в Україні», - наголосив Валдіс Домбровскіс.

Чиновник також звернув увагу, що Україна запровадила близько 80% законодавства ЄС про безпеку харчових продуктів і 45% законодавства про тварин у сфері охорони здоров'я і добробуту.

«Це дуже хороші новини, і це відкриває шлях до прогресу в аграрній сфері», - підкреслив віце-президент Єврокомісії.

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також