16 липня 2021

Carlsberg випробує сонячну теплову систему в Греції

Carlsberg випробує сонячну теплову систему в Греції
1446

Датський пивовар Carlsberg оголосив про плани встановити пілотний парк сонячних колекторів на пивоварні Sindos у Греції, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на ESMMagazine.

Компанія стверджує, що подібні панелі є найефективнішими у світі і забезпечують декарбонізацію пивоварних підприємств.

Експериментальний пілотний проект може допомогти Carlsberg досягти своєї мети до 2030 року щодо нульових викидів вуглецю від пивоварних заводів.

Технологічний партнер Absolicon розробив найбільш оптимально ефективний у світі концентруючий сонячний тепловий колектор для тепла та пари.

Конструкція жолоба запрограмована слідувати за сонцем, а криволінійне дзеркало із срібним покриттям скеровує сонячні промені до сонячної трубки колектора.

Гаряча вода під тиском циркулює по трубці, виробляючи пар для використання на пивоварні, створюючи повністю відновлюваний ресурс для заміни природного газу.

У Carlsberg пивоварні використовують два типи енергії - електричну та теплову, причому остання задовольняє майже три чверті загальних енергетичних потреб.

У групі дві третини електроенергії вже отримують з відновлюваних джерел енергії, але така технологія ще не доступна в масштабі для теплової енергії.

Очікується, що пілотний проект вирішить цю проблему і дозволить використовувати відновлювану теплову енергію сонця для варіння пива.

Читайте також: Carlsberg випробує пивні пляшки з низько вуглецевого скла

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також