26 липня 2021

Україна ввела санкції проти Wildberries і її засновників

Україна ввела санкції проти Wildberries і її засновників
1317

Найбільший російський інтернет-рітейлер Wildberries зіткнувся зі складнощами в роботі на українському ринку. Президент Володимир Зеленський оголосив про введення санкцій проти компанії, а також її власників - Тетяни і Владислава Бакальчук, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Malls.

Санкції передбачають блокування активів, передачу прав і технологій, а також заборону на рух товарів в Україні і виведення коштів за її межі. Під санкції також потрапили топ-менеджери онлайн-рітейлера Андрій Ревяшко і Олексій Кузьменко. Указ поширюється, в тому числі на інші зарубіжні підрозділи компанії.

За даними на третій квартал 2021 року Wildberries працює в одинадцяти країнах за межами РФ. При цьому аналітики оцінюють закордонний бізнес інтернет-гіганта не більше ніж в 5% від загальної виручки.

Wildberries почав працювати на Україну восени 2020 року, представивши близько 3 млн товарів від 32 тисяч виробників. На старті проекту було підключено близько восьми тисяч точок видачі замовлень, а доставка здійснювалася через логістичних партнерів.

Експерти припускають, що після введення санкцій Wildberries змушена буде згорнути операційну діяльність на українському ринку, відзначаючи, що на оскарження санкцій в місцевих судах у компанії могли б піти роки.

Читайте також: Wildberries объявила о старте продаж в Украине

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також