05 серпня 2021

Google звинуватили у змові з Facebook

Google звинуватили у змові з Facebook
1369

Google отримала два нових антимонопольних позова від компаній з американського штату Массачусетс. Корпорацію звинувачують в порушенні принципів вільної конкуренції. Позивачі стверджують, що між Google і Facebook існують домовленості, завдяки яким соцмережа має перевагу при розміщенні рекламних оголошень, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Bloomberg.

Йдеться про електронні аукціони, що визначають майданчики для показу оголошень. Система Header Bidding, запущена у 2014 році, автоматизує прийом аукціонних ставок в онлайн-рекламі. Єдиний аукціон дозволяє паблішеру мобільних додатків продавати рекламу в режимі реального часу, отримуючи заявки з різних джерел, не тільки від Google. Всі рекламодавці знаходяться на рівних умовах і можуть конкурувати на аукціоні.

На думку позивачів, у 2018 році Google і Facebook вступили у змову, щоб поділити рекламний ринок й уникнути конкуренції між компаніями. Соцмережа обмежила роботу аукціонного майданчика, а натомість отримала перевагу при розміщенні рекламних оголошень на майданчику Google. Дії компаній завдали шкоди іншим майданчикам і рекламодавцям, оскільки Google міг завищувати вартість реклами для клієнтів.

Google регулярно отримує звинувачення в порушенні конкуренції. Так, у липні компанію звинуватили в тому, що вона захопила ринок додатків на Android. Позов проти IT-гіганта подали відразу 36 штатів і округ Колумбія. Конгрес США розглядає одразу кілька законопроектів, що обмежують дії Google і IT-гігантів.

Читайте також: Наскільки і чому подорожчала реклама в Google, Facebook і Amazon

 

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також