10 серпня 2021

Глава Samsung вийде з в’язниці достроково

Глава Samsung вийде з в’язниці достроково
1563

Мільярдер з Південної Кореї і віце-голова компанії Samsung Electronics Лі Чже Ен буде достроково звільнений з в'язниці. Міністерство юстиції включило його до списку ув'язнених, які вийдуть на свободу на честь Дня визволення, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на The Wall Street Journal.

Бізнесмен був засуджений до двох із половиною років позбавлення волі - його визнали винним у хабарництві та розтраті коштів. З призначеного терміну в 30 місяців Лі Чже Ен відбув у в'язниці 18 місяців. Як пояснили в південнокорейському Мін'юсті, Ен зміг претендувати на дострокове звільнення за гарну поведінку. Раніше за топ-менеджера також заступалися представники американського бізнесу.

Невідомо, чи зможе бізнесмен одразу приступити до роботи в корпорації. За південнокорейськими законами, особам, визнаним винними в економічних злочинах, протягом п'яти років після цього заборонено обіймати певні посади. Також Лі Чже Ен не зможе виїжджати за межі країни. Однак влада може зробити для нього виняток - через економічну ситуацію в країні на тлі тривалої пандемії.

Це не перший термін глави компанії. У 2017 році він був засуджений до п'яти років в'язниці за хабарництво, казнокрадство та виведення коштів підконтрольної компанії. Після року покарання Ен отримав можливість вийти на свободу достроково. Пізніше він знову був відправлений у в'язницю. Незабаром суд відправив справу на перегляд і скоротив термін тюремного ув'язнення удвічі: з п'яти до двох з половиною років.

Читайте також: Samsung запропонувала використовувати старі Galaxy в якості пристроїв для «розумного будинку»

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також