20 серпня 2021

Криза на авторинку: Toyota скорочує виробництво на 40%

Криза на авторинку: Toyota скорочує виробництво на 40%
2511

Японська Toyota Motor Corp., один з найбільших виробників автомобілів на міжнародному ринку, прийняв рішення з вересня 2021 року скоротити виробництво в країні на 40% на тлі виникнення дефіциту напівпровідників. У компанії визнали, що виявилися не готові до кризової ситуації, яка мала значний вплив навіть на добре підготовлений бізнес, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на ESM Magazine.

Дефіцит напівпровідників відзначається на всіх світових ринках під дією нової хвилі поширення вірусу у варіанті delta. Ситуація з поставками запчастин для автомобільних компаній погіршується по обидва боки Атлантики.

Раніше стало відомо, що через брак чіпів про тимчасове скорочення виробництва повідомили у Ford Motor Co. і General Motors Co., які мають намір збільшити час простою на заводах, розташованих у США й Канаді. Північноамериканський ринок також виявився під тиском через обмеження в країнах Азії.

Аналітики сходяться на думці, що на тлі кризи найбільші автохолдинги не змогли спланувати закупівлю достатньої кількості напівпровідників, оскільки не прогнозували такого швидкого відновлення роздрібних продажів автомобілів. Наразі новим ударом для ринку є хвиля delta, яка обмежує роботу заводів із виробництва комп'ютерних чіпів в країнах Південно-Східної Азії.

Читайте також: Нові обмеження спричиняють хаос у китайських аеропортах

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також