USDA шукає способи маркування для клітинного м'яса

Служба безпеки та контролю харчових продуктів (FSIS) Міністерства сільського господарства США (USDA) відкрила 60-денний період для збору коментарів щодо норм в сегменті клітинного м'яса. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на AgroPortal.
Згідно з повідомленням на сайті USDA, запити стосуються назви продукту, термінології, унікальних вимог до гібридних продуктів, в яких може використовуватися м'ясо, вирощене традиційним шляхом, і створене в лабораторії.
Наприклад, USDA цікавить, чи має назва продукту з м'яса або птиці, що складається культивованих клітин, відрізняти продукт від забитого м'яса, інформуючи споживачів про технології виготовлення. Якщо так, то які критерії слід використовувати для диференціації. Якщо немає, то вказати причини.
Ще одне з питань - які терміни повинні бути в назві продукту харчування, що складається з культивованих клітин?
«Цей запит є важливим кроком у забезпеченні належного маркування продуктів з м'яса і птиці, виготовлених з використанням технології культивування клітин тварин, - заявила заступниця міністра USDA з безпеки харчових продуктів Сандра Ескін. - Ми хочемо почути думку зацікавлених сторін».
Разом з тим, експерти вважають, що цей процес буде дещо суперечливим. Потужна лобістська група, Національна асоціація тваринників з виробництва яловичини (NCBA), показала, що не є прихильником клітинного виробництва м'яса, і, безумовно, у неї є деякі думки щодо цього.
«Ймовірно, противники будуть стверджувати, що застосування термінів і назв продуктів з традиційно вирощеного м'яса, введе споживачів в оману», - каже співзасновник The Spoon Майкл Вольф.
Читайте також: В Японії надрукували на 3D-принтері найдорожчу у світі мармурову яловичину
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua
Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua
Раздел: Товари та ринки > Все новости
Коментарі
Ваш коментар буде першим.Додати коментар