13 жовтня 2021

Apple скорочує виробництво iPhone 13 через дефіцит чипів

Apple скорочує виробництво iPhone 13 через дефіцит чипів
1868

Apple попередила партнерів, що через брак напівпровідників смартфонів iPhone 13 цього року буде випущено на 10 млн штук менше, ніж планувалося. Раніше компанія стверджувала, що дефіцит чипів хоч і позначиться на її роботі, але торкнеться в основному тільки старих моделей iPad та iMac, а iPhone не торкнеться зовсім. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Bloomberg.

Спочатку Apple планувала виробити 90 млн нових моделей iPhone за останні три місяці цього року. Але тепер компанія повідомила партнерів-виробників, що загальний обсяг буде меншим, оскільки компанії Broadcom і Texas Instruments, що займаються виробництвом напівпровідників, не справляються з поставкою достатньої кількості компонентів.

Представники Apple і Texas Instruments відмовилися від коментарів. Broadcom не відповіла на запит Bloomberg. Акції Apple на новинах про скорочення виробництва iPhone 13 подешевшали на 1,6% до $ 139,27.

Проблеми з поставками напівпровідників у світі спостерігаються з початку року, найбільше вони торкнулися виробників електроніки й автомобілів. У результаті найбільші світові компанії виявилися в ситуації, коли вони не можуть повною мірою виробляти свою продукцію, збиток від дефіциту оцінюється в мільярди доларів.

Брак напівпровідників виник через складні ланцюжки поставок і помилки планування. Посилили проблему відкладений попит, пандемія, перебої з поставками компонентів, санкції проти китайських виробників. У технологічній сфері основною причиною дефіциту стало різке зростання попиту на електроніку і клауд-хостинг (пандемія і тренд на віддалену роботу задіяли всі наявні потужності виробників).

Як довго може тривати нестача чипів, незрозуміло. Компанії намагаються вирішити проблему різними способами. Наприклад, у Tesla розмірковують над придбанням заводу напівпровідників.

Читайте також: Компанія Apple прибрала з продажу дві моделі iPhone

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також