17 січня 2022

Світові продажі комп’ютерів у 2021 році досягли рекордного показника за десятиріччя

Світові продажі комп’ютерів у 2021 році досягли рекордного показника за десятиріччя
1290

Продаж персональних комп'ютерів (ПК) у світі досяг рекордних значень майже за 10 років і збільшився до рівня 2012 року, пише CNBC з посиланням на дані дослідницької компанії IDC. Лідерами з продажу ПК у 2021 році стали Lenovo, HP, Dell, Apple, Asus та Acer, повідомляє TradeMaster.UA.

Загальний обсяг продажів ПК минулого року становив 348,8 млн одиниць - це на 14,8% більше, ніж у 2020 році. Порівняно з найнижчим показником у 2017 році продаж зросли більш ніж на 34%.

Популярність ПК знову зросла через перехід на віддалену роботу та навчання, зазначає CNBC. Споживачі купують ПК та ноутбуки для онлайн-освіти школярів, а компанії закуповують техніку для співробітників, які працюють вдома, пояснили аналітики.

При цьому опитані виданням експерти розійшлися на думку щодо перспектив ринку. Так, сама IDC у грудні 2021 року наголосила, що ринок подолав пік попиту в пандемію та прогнозувала уповільнення у 2022 році. Але деякі учасники ринку зберігають оптимізм та висловлюють упевненість, що нинішній тренд збережеться.

Читайте також: Названо найпопулярніші торгові вулиці Європи

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також