20 січня 2022

Metro продає бельгійські магазини

Metro продає бельгійські магазини
1433

Німецький рітейлер Metro шукає покупця для бельгійської філії компанії, яка багато років працювала на збиток, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Retail Detail.

17 магазинів мережі Makro (належить Metro) у Бельгії виставлено на продаж. На даний момент Metro управляє в Бельгії мережею Makro (11 магазинів) та однойменною оптовою компанією (6 магазинів). Всі точки зіткнулися з фінансовою скрутою ще до початку пандемії COVID-19: у 2019–2020 роках компанія зазнала збитків у розмірі 44 млн євро при обороті в 714 млн, а в 2018 році збитки склали 67 млн при обороті в 738 млн. Спроби реструктуризації та репозиціонування мереж не увінчалися успіхом, більше того, Makro продовжує боротися з величезними фінансовими витратами та застарілою концепцією магазинів.

Відомо, що Metro звернулася до банку Rothschild із проханням вивчити всі варіанти продажу бельгійської філії компанії. Вже розпочато переговори із зацікавленими покупцями. Зокрема новим власником магазинів може стати голландська група Sligro. Також інтерес до точок виявила мережа супермаркетів Jumbo, хоча величезні магазини Makro дуже великі для відкриття нових супермаркетів.

Читайте також: METRO знизила вміст солі і цукру в 14 продуктах Private Label

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також