Франція зменшить використання нітритів у обробленому м’ясі

Французький парламент схвалив законопроект, який має на меті поступове скорочення використання нітритів у в’яленому м’ясі, і розпорядився переглянути потенційні ризики для здоров’я до кінця червня, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на ESM Magazine.
Нітритні солі широко використовуються у в’ялених м’ясних продуктах, таких як шинка, бекон і ковбаси, подовжують термін зберігання обробленого м’яса і надають вареній шинці рожевий колір.
Але у звіті Всесвітньої організації охорони здоров’я за 2015 рік оброблене м’ясо було класифіковано як канцерогенне, оскільки загартовування – шляхом додавання нітратів, нітритів або копчення – може призвести до утворення хімічних речовин, які потенційно можуть викликати рак.
Запропонований новий законопроект не містив повної заборони з 2023 року, але встановив графік скорочення вживання нітритів.
Національне агентство охорони здоров’я Anses опублікує звіт про ризики для здоров’я від нітритів до кінця червня, після чого в уряду буде 12 місяців, щоб окреслити траєкторію зменшення або поступового припинення використання консерванту.
Запровадження нового закону покладається на новий уряд після президентських виборів у квітні.
На даний момент 90% усього в’яленого м’яса містять нітрити, але деякі з найбільших фірм, таких як Herta, що належить Nestlé, або Fleury Michon, вже експериментують з продуктами без нітритів.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua
Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua
Раздел: Товари та ринки > Все новости
Коментарі
Ваш коментар буде першим.Додати коментар