19 травня 2022

Південнокорейські компанії стирають межу між фізичною та цифровою модою

Південнокорейські компанії стирають межу між фізичною та цифровою модою
1265

Компанія SwatchOn, що базується в Сеулі, запустила цифровий маркеплейс VMOD, який, за задумом творців, має стерти межі між фізичною та цифровою модою. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Fibre2Fashion.

VMOD дозволить купувати взаємопов'язані цифрові та фізичні товари як нових, так і відомих fashion-брендів. Платформа покликана збагатити споживчий досвід у різних вимірах, пропонуючи зокрема елементи доповненої реальності, діджитал-аватари, фізичні копії віртуального одягу, гаджети для метавсесвіту та багато іншого. З часом SwatchOn та VMOD співпрацюватимуть, щоб побудувати вертикаль для виробництва модного одягу — від пошуку матеріалів до ритейлу.

Сервіс SwatchOn був запущений у 2018 році, щоб поєднати текстильну промисловість Південної Кореї з модними брендами по всьому світу для оптимізації ланцюжка постачання. У 2019 році компанія оцифрувала першу тканину, перевівши її в 3D-формат, і сьогодні SwatchOn може похвалитися однією з найбільших у світі бібліотек цифрових тканин. Представники компанії запевняють, що їхні файли цифрових тканин мають найвищу якість на ринку і відображають фізичні параметри свого реального «двійника», а також бажаючі можуть замовити метраж реального матеріалу, який точно повторює віртуальний дизайн.

Компанія пропонує мінімальні обсяги замовлення лише від 3 ярдів із метою скоротити відходи та надати дизайнерам можливість для творчості. Цифрові тканини, доступні для завантаження одним натисканням кнопки, дозволяють дизайнерам створювати нові моделі одягу буквально за кілька годин, не витрачаючи час, гроші та викиди CO2 на покупку фізичної тканини, доставку, розкрій, шиття.

У співпраці з новим проєктом VMOD дизайнери зможуть просувати свої творчі ідеї як у реальному, так і у віртуальному середовищі: можна просто надіслати фотографії свого готового одягу, і на його основі будуть створені 3D-копії. VMOD рекламуватиме і продаватиме ці цифрові предмети на різних метаплатформах, відраховуючи частину прибутку авторам моделей.

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також