16 червня 2022

В Україні злетіли ціни на вершкове масло: скільки коштує пачка

В Україні злетіли ціни на вершкове масло: скільки коштує пачка
1023

В Україні за останні кілька місяців значно зросла вартість вершкового масла. Військове вторгнення росії спричинило рекордну інфляцію в розмірі 20%, внаслідок чого тільки з травня ціна 200-грамової пачки олії підвищилася на 4 грн. Про це повідомляє TradeMaster.UA.

Такі дані було отримано в результаті моніторингу Міністерства фінансів та оприлюднено на його офіційному сайті. Через військові дії значно зменшилися виробничі потужності, подорожчав бензин та дизель, постраждала логістика. Дія всіх цих негативних факторів власне і призвела до значного подорожчання молочки.

Ось як змінилися ціни на масло найпопулярніших в Україні брендів:

- масло «Селянське», жирність 72,5%, 200 грам – з 60,18 грн до 64,25 грн;

- масло «Яготинське», жирність 73% 200 грам – з 62,45 грн до 63,7 грн.

Окрім масла й інших молочних продуктів, українці вже встигли відчути значне зростання цін і на інші групи споживчих товарів. Зокрема, лише за останній місяць на 3,4 грн. подорожчав хліб, а батон додав у ціні 1,9 грн. Таке стрімке зростання цін на вироби з пшениці зумовлене дорожнечею пального, що відбилося на вартості транспортування та обробки зерна. До вагомих причин подорожчання хліба можна додати скорочення врожаю через військові дії на території України.

На початку «овочевого» сезону в Україні також значно підвищилася вартість ранньостиглих овочів. Порівняно з минулим роком перші огірки, помідори, капуста морква та інші овочі коштували аж на 60% дорожче. Через окупацію південних регіонів України, зокрема Херсонської та Запорізької області, ранні овочі були в дефіциті. Тому так сильно зросла їхня вартість.

У Центрі протидії дезінформації вже підрахували, що цього року українці можуть зіткнутися із відчутним дефіцитом овочів. Через окупацію територій та активних військових дій країна недоотримає близько 35% врожаю овочів борщового набору (капусти, буряків, моркви та картоплі), 45% – огірків, 46% – ріпчастої цибулі, 58% – солодкого перцю, 70% врожаю баклажанів.

Читайте також: В Україні рекордно зросли ціни на макарони та борошно

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також