06 липня 2022

У Франції заборонили вегетаріанські «стейки» та «сосиски»

У Франції заборонили вегетаріанські «стейки» та «сосиски»
1190

У Франції незабаром заборонять називати замінники м’яса стейками, сосисками чи іншими продуктами тваринного походження. Французька сільськогосподарська промисловість тепер хоче поширити це правило на весь Європейський Союз, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на RetailDetail.

З 1 жовтня рослинні замінники м’яса у Франції більше не можна буде називати ковбасою, стейком, гамбургером або будь-якою іншою назвою, яка може стосуватися м’яса. Про це йдеться в новому указі, опублікованому у Французькому Офіційному Журналі.

«Не можна буде використовувати термінологію, специфічну для секторів, традиційно пов’язаних з м’ясом і рибою, для позначення продуктів, які не належать до тваринного світу», — цитує Le Monde. Лише харчові продукти, виготовлені або марковані до цієї дати, отримають відстрочку, і їх можна буде продавати до 31 грудня 2023 року.

Нове законодавство рішуче підтримує фермерське співтовариство Франції. Це «важливий крок на користь прозорості інформації для споживача, а також збереження нашої продукції та ноу-хау», — зазначив Жан-Франсуа Гіар, президент Interbev, національної організації тваринницької та м’ясної промисловості.

Крім того, галузеві федерації тепер сподіваються поширити правило на весь Європейський Союз, оскільки наразі закон не поширюється на продукти з інших європейських країн або Туреччини. Таким чином, котлети на рослинній основі, імпортовані з-за кордону, можуть залишатися гамбургерами.

Однак це питання регулярно обговорюється на європейському рівні, і досі жодної заборони на «м’ясні назви» досягнуто не було. Тільки молочна промисловість досягла успіху: рослинні замінники молочних продуктів не можна назвати «молочком» чи «сиром». Французька пропозиція заборонити навіть будь-які посилання на молочні продукти, такі як опис «рослинна альтернатива йогурту», була відхилена минулого року.

Тим часом Національна обсерваторія живлення рослин (ONAV) шкодує, що Франція зайняла консервативну позицію, яка є «протилежною поточним тенденціям і європейській політиці в цих питаннях».

Читайте також: Beyond Meat та PepsiCo займуться розробкою рослинного в’яленого м’яса

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також