04 серпня 2022

Ціни на яблука стрімко падають через відсутність попиту

Ціни на яблука стрімко падають через відсутність попиту
1408

Відпускні ціни на яблука нового врожаю в Україні стрімко знижуються. Основною причиною понижувальної цінової тенденції виробники називають практично повну відсутність попиту на яблуко літніх сортів урожаю 2022 року, пише TradeMaster.UA з посиланням на AgroPortal.

Такі дані наводять аналітики проєкту EastFruit.

Повідомляється, що тільки на початку поточного тижня яблука нового врожаю знизилися в ціні в середньому на 31%, і на сьогоднішній день реалізація цих фруктів відбувається в межах діапазону 7-10 грн/кг ($0,19-0,27/кг).

Водночас більшість оптових компаній та роздрібних мереж ще продовжують продавати торішні яблука, зокрема виробництва Польщі.

За словами виробників, сьогодні попит на яблука поточного врожаю практично повністю відсутній як на внутрішньому ринку, так і з боку експортних компаній.

Урожай яблук в Україні цього року оцінюється на досить високому рівні. Але продати свою продукцію за прийнятними цінами українські садівники мають дуже мало шансів.

Варто зазначити, що на даний момент вартість яблук нового врожаю в Україні вже в середньому на 33% дешевша, ніж на початку серпня минулого року. Водночас більшість ключових гравців ринку не виключають, що відпускні ціни в даному сегменті будуть знижуватися і надалі, якщо ситуація з темпами збуту не зміниться.

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також