11 серпня 2022

Британські фешн-ритейлери зазнають труднощів

Британські фешн-ритейлери зазнають труднощів
1182

Щоквартальний звіт Begbies Traynor показав, що в категорію компаній, які зазнають «серйозних фінансових труднощів», потрапило майже 36 000 підприємств роздрібної торгівлі Великої Британії, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Drapers.

До критеріїв, які свідчать про погіршення становища компаній, належать «стійке чи помітне зниження показників щодо оборотного капіталу, нерозподіленого прибутку та власного капіталу, а також порушення зобов'язань», включаючи заборгованість на суму до 5000 фунтів стерлінгів. При перевищенні цього порога компанія класифікується як така, що «перебуває в критичному фінансовому становищі». У цій категорії у другому кварталі 2022 року BegbiesTraynor фіксує зростання загалом по ринку на 37% у річному обчисленні, у тому числі було виявлено 118 підприємств роздрібної торгівлі.

Число ритейлерів, що перебувають у критичному фінансовому становищі, показало друге за величиною зростання (+48% у річному обчисленні). На першому рядку опинилися бари та ресторани (+70%), завершує трійку будівельний сектор (36%).

На думку одного з експертів Begbies Traynor, роздрібні магазини одягу особливо гостро відчувають вплив середовища, що швидко змінюється, і повинні бути готові адаптуватися під запити ринку. Наприклад, у період відпусток їм потрібно встигнути задовольнити попит покупців на оновлення своїх гардеробів.

У той же час збереження тенденції на усвідомлене споживання у поєднанні з роботою з дому має означати для магазинів довгострокову переорієнтацію у бік екологічності, відповідальних постачальників та виробництв, а також ресейлу.

З найбільшими викликами, як очікується, зіткнуться компанії, які працюють у низькому ціновому сегменті.

Читайте також: Ціни в онлайн-магазинах США знижуються вперше за два роки

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також