03 жовтня 2022

У Великій Британії розробили одяг для моніторингу здоров'я

У Великій Британії розробили одяг для моніторингу здоров
1116

Дослідники Імперського коледжу Лондона розробили недорогі датчики, які при інтеграції в текстиль здатні в режимі реального часу фіксувати свідчення про стан організму, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на TechnicalTextile.

Сенсори виготовлені з інноваційної нитки на бавовняній основі під назвою Pecotex. Вони здатні відстежувати процес дихання, частоту серцевих скорочень, а також при встановленні в масці для обличчя або певні ділянки білизни вловлювати сліди аміаку.

Потенційні області застосування одягу з функцією моніторингу фізіологічних даних охоплюють тренування, контроль сну та рівня стресу, діагностику та виявлення симптомів захворювань. Подальший розвиток технології дозволить створювати рішення для інтеграції в одяг акумуляторів енергії, обігрівачів, пристроїв для створення антистатичного ефекту.

За даними розробників, собівартість метра нитки Pecotex складає всього 0,15 долара, а характеристики дозволяють використовувати її в комп'ютеризованих машинах промислового стандарту. Отриманий матеріал можна прати, він більш зносостійкий, ніж наявні аналоги, і має більшу електропровідність у порівнянні з струмопровідними волокнами на основі срібла.

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також