05 жовтня 2022

У Польщі підрахували, скільки зможуть заробити на повоєнній відбудові України

У Польщі підрахували, скільки зможуть заробити на повоєнній відбудові України
1140

Економісти з Pekao SA презентували звіт «Найбільша реконструкція сучасної Європи», у якому проаналізовано перспективи повоєнної відбудови України. Згідно з цим документом, ВВП Польщі через участь у відновленні та реконструкції зруйнованої у нас інфраструктури може зрости на 190 млрд злотих або додатково на 3,8%. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Logist.FM.

На думку експертів, Польща може отримати лише прямої вигоди щонайменше на 32,5 млрд злотих. Однак співпрацю з Україною слід планувати на довгу перспективу, вважають фахівці. Своїм завданням поляки бачать допомогти Україні повернутися на нормальну економічну траєкторію. Так чи інакше, це принесе нашим сусідам від 140 до 156 млрд злотих та збільшить ВВП ще на 2,7-2,9%.

– Це фактично найбільша реконструкція сучасної Європи, яка потребуватиме багато років підготовки та подальшої реалізації. З багатьох причин Польща повинна брати активну участь у цьому проекті, а економісти Pekao оцінюють можливу вигоду в 3,6–3,8 відсотка ВВП, – наголосив Ернест Питларчик, головний економіст Pekao SA.

Від участі у відновленні інфраструктури сусідів найбільше виграє, звісно ж, будівельна галузь Польщі. Однак також добрі перспективи бачать для себе представники енергетичної галузі, нафто-газового сектору через необхідність реконструкції та відновлення інфраструктури транспортування та розподілу енергоносіїв. Також передбачається високий попит на допомогу польських виробничників, які можуть надати обладнання та технології для виготовлення пластмас, гумових виробів, мінеральних продуктів, металів тощо. Нарешті, поляки готові допомогти з автотранспортом як для вантажних, так і для пасажирських громадських перевезень.

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також