25 січня 2023

Mango переходить на стійкий денім

Mango переходить на стійкий денім
1285

Іспанський ритейлер Mango, один із найбільших європейських виробників одягу, випустив нову капсулу джинсових виробів. Це його перша колекція деніму, при розробці якої враховувалися критерії циклічності, спрямовані на вторинне використання та переробку продуктів після закінчення терміну служби. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на PROfashion.

Капсульна колекція випущена в рамках лінії Mango Woman і включає джинси, спідниці, комбінезони, укорочені жилети і жакети. Основні кольори виробів — індиго та чорний, а як основний стильовий напрямок було обрано естетику 2000-х років з переважанням заниженої талії, розкльошеного крою, потертих деталей та елементів, характерних для стилю карго.

Щоб відповідати принципам циклічності, всі предмети одягу в колекції оснащені ярликами, що знімаються, і створені з одного типу волокна — 100-відсоткової бавовни, щонайменше 20% якої є вдруге переробленим. Поряд з цим для скорочення витрати тканини при розробці зразків використовувалися 3D технології конструювання.

Компанія також мінімізувала витрату води та хімічних речовин, які застосовувалися у виробничих процесах, і випустила інфографіку, що пояснює, для споживачів в електронному форматі.

Колекція стала першим етапом реалізації корпоративної стратегії сталого розвитку Sustainable Vision 2030, у рамках якої бренд планує поширити циклічно-орієнтовану практику на інші лінії.

Очікується, що до 2030 року одяг Mango виготовлятиметься з матеріалів, що на 100% складаються з екологічно чистих або перероблених волокон.

Читайте також: H&M, Inditex і Mango створюють Асоціацію з утилізації текстилю

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також