13 липня 2023

Inditex планує вдвічі скоротити вуглецеві викиди до 2030 року

Inditex планує вдвічі скоротити вуглецеві викиди до 2030 року
1323

Іспанський холдинг Inditex, якому належать бренди Zara, Massimo Dutti, Bershka, Oysho, Pull & Bear, Stradivarius та інші, заявив про свої плани розширити послуги з перепродажу вживаних речей і збільшити використання перероблених матеріалів, щоб удвічі скоротити вуглецеві викиди до кінця.  Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на PROfashion.

Як пише Business of Fashion, заява була зроблена на щорічних зборах інвесторів минулого вівторка, 11 липня. Ці кроки є оновленням стратегії сталого розвитку, викладеної в 2019 році, і пов'язані з наміром Євросоюзу запровадити жорсткі правила, що регулюють «швидку моду». До кінця десятиліття Inditex планує, що 40% матеріалів, що використовуються, буде отримано в результаті традиційної переробки, а 25% — в результаті інновацій, включаючи нові технології переробки, які тільки починають масштабуватися. Компанія вже почала інвестувати у підприємства, які займаються стійким текстилем.

У червні агентство Bloomberg повідомило, що Inditex розглядає, зокрема, можливість створення інвестиційного фонду для підтримки стартапів і технологій, здатних «озеленити» бізнес. Ще холдинг бере на себе зобов'язання розширити пілотну програму з впровадження послуг з ремонту та перепродажу, запущену минулого року Великобританії, на інші ключові ринки до 2025 року, а також ставить перед собою завдання щодо захисту, відновлення чи регенерації 5 мільйонів гектарів землі до 2030 року. . Глобальна мета Inditex – досягти нульового рівня вуглецевих викидів до 2040 року.

Business of Fashion зазначає, що минулого року іспанський рітейлер був відповідальний за викиди у розмірі 18 мільйонів тонн еквівалента вуглекислого газу — що приблизно дорівнює мільйону перельотів з Нью-Йорка до Лондона і назад, і більше, ніж у H&M Group та Shein разом узятих. Компанії вдалося скоротити викиди на 7% з 2018 року, але подальше зниження вимагатиме реалізації нової стратегії сталого розвитку, яка, вочевидь, вплине на існуючі плани зростання рітейлера.

Читайте також: Inditex запустить в Іспанії секонд-хенд платформу мережі Zara

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також