19 жовтня 2023

Inditex за допомогою Maersk скоротить на 80% викиди при морській логістиці

Inditex за допомогою Maersk скоротить на 80% викиди при морській логістиці
1493

Іспанська група Inditex, що управляє такими fashion-брендами, як Zara, Massimo Dutti, Bershka та іншими, уклала партнерство з датською логістичною компанією Maersk щодо використання екологічних видів палива при морському транспортуванні вантажів, що надходять на її адресу. Це дозволить знизити викиди парникових газів на 80%, порівняно з іншими джерелами енергії, повідомляє TradeMaster.UA.

У рамках програми ECO Delivery Ocean Maersk замінює викопне паливо на своїх суднах максимально екологічними на сьогоднішній день альтернативами - метанолом або біодизелем останнього покоління, отриманим із виробничих відходів. Ініціатива, як очікується, призведе до скорочення більш ніж на 80% викидів парникових газів на кожен літр палива, що використовується.

Для проекту компанія-перевізник пропонує сертифіковані продукти за фіксованою ціною, при цьому розрахунком фактичного обсягу викидів займатиметься спеціально запрошена зовнішня організація. У майбутньому партнери програми ECO Delivery Ocean від Maersk звільнятимуться від зборів, які стягуються на території ЄС у рамках системи Emissions Trading System з виробників, які залишають високий вуглецевий слід.

Обидві компанії — і Inditex, і Maersk — ставлять перед собою амбітну мету — досягти нульового рівня викидів у всіх сегментах бізнесу до 2040 року.

Крім переходу на більш екологічне паливо для 100% вантажів, що надходять морем, Inditex також розвиває мультимодальні перевезення і співпрацює з Maersk, RENFE і Cepsa в пілотному проекті в сфері залізничного транспорту на півдні Іспанії.

Читайте також: Власник Zara та Bershka збільшив прибуток на 40%

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також