02 лютого 2024

Tesla відкличе майже всі електромобілі в США через проблеми зі шрифтами

Tesla відкличе майже всі електромобілі в США через проблеми зі шрифтами
790

Tesla відкличе 2,2 млн електромобілів у США, випливає із заявки, підданої до Національного управління безпеки дорожнього руху (NHTSA) США. Це майже всі продані машини в країні, а сам відгук став найбільшим в історії виробника, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Reuters. Причиною став неправильний розмір шрифту на сигнальних лампах панелі приладів — це збільшує ризик аварії.

Відкликанню підлягають різні моделі Tesla, у тому числі Model S, Model X, Model 3 2017-2023 рр., Model Y та Cybertruck 2024 випуску.

Маленький шрифт може ускладнити читання важливої інформації про безпеку, йдеться у повідомленні регулятора. Tesla розпочала безкоштовне оновлення програмного забезпечення, щоб вирішити цю проблему. Воно збільшить розмір шрифту візуальних індикаторів гальмівної системи, гальма стоянки та антиблокувальної системи (ABS). Новий електричний пікап Tesla – Cybertruck оновлять ще на виробництві.

У грудні Tesla також відкликала 2,03 млн машин через проблеми з автопілотом. Це був найбільший відгук виробника на той момент. Перед цим дворічне розслідування NHTSA показало, що функція автопілота в Tesla недостатньо досконала і може призводити до аварій, оскільки вона дає водіям помилкове почуття безпеки.

Читайте також: Tesla зупинить виробництво у Німеччині через порушення постачання Червоним морем

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також