24 квітня 2018

Європа вже чекає на українську полуницю

Європа вже чекає на українську полуницю
849

Попит на садову полуницю українського виробництва зростає в Європі. Про це зазначають аналітики Pro-Consalting.

«Покупці з ЄС стверджують, що останнім часом виробники ягоди почали більше уваги приділяти споживчим властивостям свого продукту та його упаковці. А оскільки ягода на 30% дешевше, ніж у конкурентів, то і попит на неї підвищується», — говорять в Pro-Consalting.

Фахівці ринку вважають, що полуниця має гарний експортний потенціал в Європі. Однак нині вирощування перевищує реальний обсяг поставок. Так, в 2016 році Україна посідала сьоме місце в Європі з виробництва полуниці. Водночас за експортними постачаннями ягоди українські виробники були 25-ми.

Обсяг поставок позаторік склав 2,3 тис. тонн або 4% врожаю. Тоді як сусідня Польща продає до 10% своєї полуниці (10-15 тис. тонн), а Іспанія — взагалі 80-85% валового збору або 280 тис. тонн.

Найбільшу місткість ринку зафіксували в 2013 році — вона склала 71,63 тис. тонн. У наступні роки, через кризу, споживання полуниці зменшувалося, але в 2017 році попит на ягоду знову почав рости. За підсумками перших трьох кварталів минулого року це зростання склало 11,3% в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року.

Аналітики ягідного ринку зазначають, що навіть в нелегкі кризові часи аграрії майже не скорочували площ полуничних насаджень, розуміючи, що ягода буде затребувана на ринку і в натуральному вигляді, і в складі різних продуктів харчування.

Нагадаємо, Україна майже на 70% збільшила експорт плодово-ягідної продукції.

Читайте также: Лидерами по импорту украинской колбасы стали Грузия и Азербайджан 


 

Приглашаем Вас стать участником самого масштабного события Украины и присоединиться к профессионалам в сфере торгового и продуктового бизнеса!

Вас ожидает: более 300 топ-менеджеров; Галерея новинок FMCG, Ритейлеры из 6-ти стран; Столы переговоров "Сеть-Поставщик"; Церемония награждения Национальными премиями «Retail-in-Ukraine 2018» и «Made-in-Ukraine 2018»

Лучшее место для поиска партнеров!

ОНЛАЙН-РЕГИСТРАЦИЯ

ВЫ ПРИГЛАШЕНЫ!

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA

КАЛЕНДАРЬ КОНФЕРЕНЦИЙ ТМ 2018

КАТАЛОГ КОМПАНИЙ ТМ

НОВОСТИ

СТАТЬИ

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Раздел: > Новости Украины

Теги:

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також