29 березня 2021

За минулий тиждень за програмою 5-7-9 видано кредитів на рекордні 2 млрд грн.

За минулий тиждень за програмою 5-7-9 видано кредитів на рекордні 2 млрд грн.
1062

За останній тиждень банки-учасники програми “Доступні кредити 5-7-9%” підписали 764 договорів договори на суму 1,9 млрд грн. Зокрема, 1,3 млрд  грн від загальної суми укладених за останній тиждень угод складають антикризові кредити на поповнення оборотних коштів під 0%. 355 млн грн - це видані уповноваженими банками угоди з рефінансування попередньо виданих кредитів, а сума інвестиційних кредитів склала 237 млн грн. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Мінекономіки.

“Березень став рекордним для програми. Практично щотижня ми бачили, як зростає динаміка: сума у 1,5 млрд в тиждень вже стала традиційною, а за останній тиждень місяця зросла майже до 2 млрд грн. Загалом, за березень було видано 2 216 кредитів на 6,3 млрд грн. Такі результати є свідченням того, що не дивлячись на певні карантинні обмеження, бізнес вже адаптувався до нових умов і готовий до відновлення та розвитку”,- прокоментував Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Так, від старту програми банки-учасники видали 11 706 кредитів  на загальну суму майже 28,9  млрд грн. З них 13,9 млрд грн – рефінансування попередньо отриманих позик,  5,1  млрд грн підприємці отримали на капітальні інвестиції та 9,9 млрд грн в якості антикризових кредитів на поповнення оборотних коштів під 0%.

Найактивнішими учасниками програми є представники сільського господарства (53%), торгівлі та виробництва (20%) та промислової переробки (15%). За регіональною класифікацією лідерами залишаються Львівська, Харківська, а також Київська області.

Читайте також: Мінекономіки затвердило Настанови для виробників морозива

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також