09 квітня 2021

Скорочення ВВП України на 4% за 2020 рік – один із найнижчих показників у світі

Скорочення ВВП України на 4% за 2020 рік – один із найнижчих показників у світі
1259

Внаслідок кризи постраждали економіки практично всіх країн,  але бізнеси вже почали адаптуватися. І тут вже від політики Уряду та Мінекономіки, зокрема, залежить, краще чи гірше вони будуть адаптуватися. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на прес-службу установи.

Про це йшлося під час інтерв'ю Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігоря Петрашка журналу "Кореспондент".

“За 2020 рік ВВП України скоротився на 4%. Це один із найнижчих показників у світі. Я вважаю, що ми зробили досить багато правильних речей, щоб мінімізувати падіння і закласти базу для довгострокового зростання”, - прокоментував Міністр Ігор Петрашко.

 За словами Міністра, вирішували два основних завдання: по-перше, яким чином не допустити звільнення людей, по-друге, – забезпечити доступ до фінансового ресурсу, особливо для мікро і малого бізнесу.

“Уряд запровадив прості й ефективні програми допомоги з тимчасового безробіття. Загалом десь до 500 тисяч людей через роботодавців скористались таким механізмом і не були звільнені. Бізнес отримав час, щоб адаптуватися і перейти за потреби на дистанційну роботу”, - зауважив очільник міністерства.

Щодо доступу до фінансів, було активізовано та удосконалено програму кредитування «5-7-9%».Підприємці отримали відносно дешевий кредитний ресурс, банки – можливість продовжувати кредитні відносини з бізнесом.

“Також ми забезпечили спеціальну фінансову підтримку бізнесу під час посилення карантину - масові виплати по 8 тис гривень дали стимуляційний поштовх споживчому попиту”, - додав Міністр.

Читайте також: Індекс продовольчих цін ФАО рекордно виріс з 2014 р

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Раздел: > Новости Украины

Теги:

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також