19 жовтня 2022

Скорочення продажів сиру в Україні компенсують зростанням експорту

Скорочення продажів сиру в Україні компенсують зростанням експорту
1141

Внутрішні продажі сиру сповільнилися на тлі масових ракетних обстрілів росією та загального погіршення економічного становища українців, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на AgroPortal.

Про це пише «Інфагро».

«Негативно впливає на ситуацію дорожнеча сирів на полицях магазинів. Тому виробники мусять стимулювати продажі частішими акціями зі зниженням цін», — пояснюють експерти.

Проте базові прайси продавці не мають наміру знижувати, більше того, деякі навпаки приймають рішення про хоча б незначне, але збільшення їх, мотивуючи подорожчанням сировини, уточнюють аналітики. В жовтні сировари вперше за тривалий період пробують збільшувати і експортні ціни.

«Окремі сировари зниження внутрішнього попиту компенсують збільшенням обсягів експорту в Європу. Зараз уже приблизно п’ята частина від загального виробництва напівтвердого сиру в Україні направляється на зовнішні продажі. Такого не було з моменту закриття росією свого ринку в 2015 році. Більш ніж половина вивезеного сиру відправлена у Польщу. За три квартали обсяг експорту сиру збільшився приблизно на 40%», — додають спеціалісти.

Водночас обсяги зовнішніх продажів сирних продуктів і плавлених сирних продуктів значно скоротилися.

«Продовжує скорочуватися імпорт твердого, напівтвердого і білого сирів, але обсяги ввезення в Україну ще досить значні», — підсумували в «Інфагро».

 



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Раздел: > Новости Украины

Теги:

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також