31 березня 2020

Експедування вантажів: специфіка закордонних перевезень

Експедування вантажів: специфіка закордонних перевезень

4270

Директор транспортно-експедиційної компанії БН-Груп Тарас Ногаль розповідає про особливості праці на міжнародних ринках вантажоперевезень.

Успішний бізнес постійно розвивається, і з часом настає момент, коли йому стає затісно в межах України. Вихід на світовий ринок – величезний стрибок, який обіцяє гарні перспективи, але водночас означає й більші турботи - наприклад, пов’язані з вантажоперевезенням.

Визнаним у світі рішенням для компаній, що ведуть міжнародну діяльність, є співпраця з надійною транспортно-експедиційною компанією, яка має великий досвід у міжнародних перевезеннях і гарну репутацію.

Про особливості міжнародних перевезень ми спілкуємося з Тарасом Ногалєм, директором транспортно-експедиційної компанії БН-Груп.

- Яка головна відмінність роботи експедиторської компанії в Україні та за кордоном?

- В Україні, на жаль, експедиторські послуги не є ліцензійним видом діяльності, тому створити логістичну компанію може будь-хто, зокрема, також непрофесійні або нечисті на руку пройдисвіти, яких на сьогодні розвелося дуже багато.

В Європі все інакше, і ми це знаємо на власному досвіді: в Польщі працює наша компанія BN-Group Polska Sp. Z o.o. Щоб розпочати експедиційний бізнес у цій країні, нам довелося пройти кілька етапів: успішно завершити навчальні курси, отримати сертифікат компетенції хоча б на одного працівника компанії, покласти на банківський рахунок 50 тисяч євро в якості фінансової застави…

Лише після цих кроків компанія може претендувати на отримання ліцензії з надання експедиторських послуг.

- Чому ви відкрили філіал саме в Польщі?

- Польща є одним з найбільших постачальників товарів до інших країн Європи та світу, зокрема, машин, бакалії, промислових товарів. Також поляки мають великий імпорт –електроніка й гаджети, тканини й текстильні матеріали, сировина тощо. Це великий ринок для транспортних перевезень.

- Такий ринок, мабуть, є лакомим шматком для перевізників?

- Звісно, у Польщі в нас дуже сильна конкуренція - тисячі експедиторських компаній і дуже специфічний ринок клієнтів, тому для нас це великий виклик, і ми вдосконалюємося з кожною проведеною угодою. Є лише кілька країн, які мають більше зареєстрованих експедиторів, ніж тут.

- Який рецепт вашої компанії для успішної роботи на закордонному ринку

- Співпраця з місцевими партнерами. Це – запорука успіху. Це дозволяє дуже ефективно забезпечувати потреби наших клієнтів. Також це працює і в зворотньому напрямку – коли у нашого закордонного партнера виникає потреба доправити вантаж до України, він в першу чергу звертається до нас.

- Які міжнародні напрямки найпопулярніші зараз і чому, на вашу думку?

- Важко визначити певний напрям – у кожного перевізника свої напрацьовані напрямки й географія перевезень. БН-Груп, наприклад, не має обмежень з географії перевезень вантажів, але зазначу, що для українських перевізників взагалі – маршрути Європа-Україна й Європа-Азія є найпоширенішими.

- Чи зверталися до вас клієнти з нестандартними замовленнями, і чи змогли ви допомогти їм?

- Так, нещодавно ми отримали два запити з Німеччини на перевезення до України двох негабаритних великих вантажів вагою 55 та 60 тон. З цим завданням ми успішно впорались, клієнти залишилися задоволеними.

ТЗОВ "БН-ГРУП"

79041 Україна Львів,

вул. Героїв УПА 73, корпус №4, а/с 11186.

Тел. +38 093-79-53-738

http://bn-group.com.ua/

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua

Раздел: Керівнику ЗЕД >

Теги:

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від спаму

Повідомлення*