01 лютого 2022

Категорійний менеджмент і Quant. Як швидко отримати інформацію та зробити прорив в управлінні категоріями, планограмами, планами магазинів на основі швидкої аналітики?

Категорійний менеджмент і Quant. Як швидко отримати інформацію та зробити прорив в управлінні категоріями, планограмами, планами магазинів на основі швидкої аналітики?

8798

Сьогодні роздрібна торгівля характеризується найвищим рівнем проінформованості споживачів та ритейлерів. Ніколи раніше клієнти не могли легше порівнювати товар із конкурентними пропозиціями і ніколи ще не було такого великого вибору. З іншого боку, роздрібні торговці ніколи раніше не мали такої детальної інформації про своїх клієнтів, їх звички та уподобання. Але кількість даних буде продовжувати зростати, а також важливість ефективного їх використання.

Управління категоріями – це мистецтво коригування роздрібних процесів таким чином, щоб максимально використовувати наявні дані та скоротити до мінімуму час і будь-які інші витрати, пов'язані з діяльністю, що виконується на постійній основі. Управління категоріями також спрямоване на те, щоб надати клієнтам запитуваний товар своєчасно і в потрібному місці. Саме для цього товари групуються за категоріями залежно від того, як вони використовуються, споживаються або купуються.

Мета категорійного менеджменту – довгострокове поліпшення ефективності роздрібної торгівлі, що сприяє збільшенню продажів, поліпшенню умов для покупок і лояльності клієнтів.

Ідея, що лежить в основі управління категоріями, також досить проста: управляти кожною категорією продуктів таким чином, щоб забезпечити максимальну привабливість для споживача за умови максимізації прибутку.

Комплексне рішення Quant – це інтегроване рішення для планування простору, управління категоріями та планограмами, друку етикеток на полицях та POS, комунікації з магазинами. Завдяки Quant ви зможете швидко розробити найкращу пропозицію для реалізації, впроваджуючи планування асортименту на основі даних, маючи в інструменті планування простору, конкурентоспроможні ціни, привабливі рекламні пропозиції, візуально привабливі планограми, інструмент для розробки цінника та аналітику.

 

Усе необхідне в одному рішенні:
- управління площами;

- управління шаблонами планограмам;
- налаштування ієрархій категорій;
- використання дерев рішень;
- автоматизація публікацій;
- фотофіксація та швидкий обмін інформацією між центральним офісом та магазинами;
- основа для автозамовлення;
- дизайн цінника;
- Task management – контроль та управління спільними завданнями;
- розширена звітність.

Quant об’єднує в собі основні аспекти для якісного управління категоріями, дає можливість швидко масштабуватись, змінювати та відразу оцінювати результати змін. Відбувається автоматична синхронізація даних. Завдяки нашій передовій технології розпізнавання продуктів за допомогою штучного інтелекту ви можете швидко виявити можливі проблеми.

Quant автоматично оцінить ступінь відповідності планограмі та швидко знайде як найкращу, так і найгіршу реалізацію планограми. Завдяки унікальній концепції шаблонів планограм та автоматичної заміни продуктів, у Quant легко автоматично створювати планограми, оптимізовані відповідно до критеріїв продажу, галузі та бізнесу. Таким чином, кожен магазин отримує планограми, адаптовані до його плану магазину з кількістю товарів, що відповідають вимогам продажу та можливостям логістики. І все це ви зможете побачити в одному користувацькому вікні, що інтуїтивно зрозуміле для користувача.

5–15 %                                          20–30 %                                    40–60 %

Збільшення продаж                  Зменшення надлишків                    Економія часу операцій

Вражаючі результати, а як же все працює на практиці?

Quant створює не лише 2D, а й 3D-планограми. Вам не доведеться витрачати жодних додаткових зусиль. Просто увімкніть перегляд у 3D та оцініть заплановану викладку товару з усіх боків. Функціональність не обмежується окремими планограмами. У трьох вимірах ви можете здійснити віртуальний тур по кожній із ваших торгових точок і подивитися на викладку товару очима своїх покупців. Уся статистика відображає будь-які зміни, допомагаючи вам створювати найкращі планограми. Ви бачите різницю і це полегшує заміну викладення планограм та заощаджує робочий час співробітників.

Система Quant дає змогу легко публікувати планограми та контролювати процес викладки. Персонал магазину підтверджує реалізацію через веб-інтерфейс та отримує автоматичне попередження, якщо термінів не дотримано. У будь-який момент можна побачити стан виконання планограми в кожній точці продажу та використовувати статистику для аналізу впливу на результати бізнесу й оптимізацію логістики. Таким чином, важливі рішення приймає центральний офіс заздалегідь, а не продавець в магазині, в умовах нестачі часу, а впровадження простіше, швидше та ефективніше.

Додатково до стандартного відображення система дає можливість вивести на планограму додаткову інформацію про продажі, атрибути тощо. Також є можливість вивести інформацію про гарячі та холодні зони для швидкої візуалізації характеристик продукту на планограмі відповідно до обраних критеріїв.

Рішення Quant має автоматичне замовлення:
- усунення ситуацій відсутності на складі та збільшення доступності;
- скорочення запасів;
- інтеграція з планограмами;
- економія часу персоналу;
- автоматичний або напівавтоматичний режим.

Крім того, Quant дозволяє визначити товар замінник або критерії подібності, на основі якого автоматично обирається найбільш підходящий замінник. Заміна відбувається лише тоді, коли запас товару в магазині знизиться до попередньо визначеного рівня. Це полегшує впровадження нових продуктів, а також значно зменшує суму повернення товару постачальникам. Процес перепублікації зі змінами – автоматичний.

Quant має можливість друку цінників відповідно до заданих параметрів, тому ви отримуєте додаткові переваги:

1) економія часу персоналу та витрат на друк;
2) простота та зручність в управлінні для філії;
3) автоматичне виявлення змін у цінниках;
4) можливість створення цінників за замовченням та для конкретних акцій;
5) можливість вставки коментарів для персоналу безпосередньо в цінники (назва стелажу, позиція на полиці тощо);
6) цінники для акцій можуть бути опубліковані за кілька днів до початку акції;
7) звіт про запровадження цінників у філіях.

Quant – це зручна комунікація

Система дає змогу налаштувати автоматичні поштові повідомлення для багатьох важливих подій, таких як публікація нових планограм або нова стаття у блозі. Зовнішній вигляд та зміст повідомлень повністю конфігурується. Для надсилання можна скористатися вашим корпоративним поштовим сервером.

Частиною веб-застосунку також є онлайн-чат, що забезпечує дуже швидкий зв'язок філій з головним офісом. Великою перевагою є прозорість спілкування. Уся історія доступна для всіх обраних членів команди, що полегшує спільні дії під час врегулювання питань та зауважень.

Ще однією перевагою Quant є простота, з якою ви можете зміцнити співпрацю з діловими партнерами завдяки веб-інтерфейсу Quant. Наприклад, як послуги або зустрічні послуги постачальникам можна запропонувати доступ до планограм та статистики виставлених продуктів.

Якщо вам потрібно отримати інформацію або відгуки від ваших філій, ви можете створити анкету в Quant та запросити його заповнення в Quant Web. Результати легко оцінити та використати.

Блог Quant – чудова альтернатива масового розсилання. Написати статтю з інформацією можна безпосередньо в системі Quant, а також запланувати дату та час публікації, вибрати, кому вона буде відображена і чи потрібно надіслати повідомлення електронною поштою.

Стандартною частиною Quant є веб-інтерфейс, що дає можливість дуже просто публікувати планограми та іншу пов'язану з ними інформацію та отримувати важливі відгуки від усіх зацікавлених сторін. Веб-інтерфейс значно знижує або навіть повністю виключає необхідність друку планограм, що для більшості компаній означає величезну економію коштів.

Систему Quant можна використовувати як ефективний інструмент для фотофіксації торгових площ. Фотографії можна додавати з коментарями не лише всього магазину загалом, а й конкретного оснащення. Завантаження здійснюється через веб-програму з вашого комп'ютера, планшета або телефону.

Інтегрований у систему Quant інструмент Task Management пропонує роботу із завданнями підвищеної складності, їх планування та успішне виконання, коли для цього потрібні спільні дії кількох працівників. Це дає змогу ефективно організовувати такі заходи, як планування перебудов, відкриття нових філій або ремонт обладнання, що вийшло з ладу.

 Також Quant пропонує аналітичну звітність, зокрема:

- аналітика продажу продуктів, категорій, підкатегорій, брендів та постачальників у складі будь-якої групи магазинів;

- звітність про найкращі продукти або групи продуктів;

- огляд стану застосування планограмм;

- статистика обладнання для продажу, представленого у філіях;

- детальне порівняння просторових часток із частками продажів;

- порівняння поточних рівнів запасів у філіях із необхідною кількістю продуктів на планограмах.

Для успішного управління категоріями важливо вимірювати та аналізувати результати ваших рішень, а також комерційних та маркетингових заходів. Система дає можливість комбінувати необроблені дані, такі як щоденні статистичні дані про продаж у кожній філії та поточні рівні запасів, з докладними даними планограм. У результаті ви оперативно отримуєте зручну для користувача статистику, що допоможе приймати правильні рішення. Усі таблиці в Quant мають фільтри, є можливість створення зведеної таблиці та експорту у формат Excel або CSV.

Інтеграція займає лише 1 тиждень. Для роботи з Quant необхідно імпортувати такі дані:
- основні дані про продукт;
- розміри упаковок продуктів (логістичні дані);
- фотографії товарів;
- первинні дані;
- акції;
- дані про продажі.

Повсякденне управління категоріями – це набір чітко визначених процесів, що дають змогу вам постійно реагувати на нові вхідні дані та бізнес-рішення.

Якщо вас зацікавило рішення Quant або необхідні інші прогресивні ІТ-рішення для ефективного розвитку бізнесу та оптимізації ресурсів, звертайтеся за тел.: +38(050)919 85 92.

Email: ashcherbakov@u-sluno.cz

Сайт компанії: www.u-sluno.cz  

Читайте також: Чим може допомогти штучний інтелект під час прогнозування акцій у роздрібній торгівлі?

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від спаму

Повідомлення*