Нішеві ягоди: яке обладнання для переробки вам потрібне і скільки на цьому можна

Нинішній тренд на здоровий спосіб життя суттєво збільшує попит на менш поширені, однак більш маржинальні ягоди – лохину, ожину, ягоди годжі. Як перетворити попит на прибутки, і яке обладнання для цього потрібне?
Які ягоди стають популярнішими?
За даними дослідження Pro-Consulting за останні 5 років в Україні середній приріст виробництва лохини становив 26,5%. За динамікою це другий показник на світовому ринку, швидше розвивається лише Перу. За абсолютними показниками експорту Україна увійшла у першу 20-ку експортерів. І це лише лохина.
Серед інших ягід зростає цікавість до чорноплідої аронії, ягід годжі, а також обліпихи, ожини, жимолості.
Як отримати прибутки?
За словами керівника ягідного підприємства Світлани Луньової, виробникам варто насамперед орієнтуватися на ринок збуту, а також бути готовими, що більшість таких ягід починають приносити прибутки на 1-2 роки пізніше традиційних.
Отримати додаткові прибутки можна, диверсифікувавши виробництво. Президент Асоціації «Ягідництво України» Ірина Кухтіна рекомендує малим підприємствам звернути увагу на виробництво товарів із доданою вартістю – вина, пастила, джеми та ягідні чаї. Останнім часом вони стають дедалі популярнішими в Україні.
Вихід до кращих ринків збуту найчастіше стримують застарілі технології вирощування та переробки, а також відсутність необхідної документації для експорту.
Щоб вийти на Європейський ринок слід в першу чергу звернути увагу на обладнання, задіяне у процесі роботи. Воно має відповідати вимогам до безпеки харчових продуктів.
Українські виробники мають рішення, які коштують значно менше ніж закордонні аналоги, а сервісну підтримку мають кращу.
ТОП-3 обладнання із сертифікатами європейського зразка
-
Технологічна лінія для ягід включає все обладнання для підготовки їх до пакування або заморожування. «KONSORT» надає повний пакет документів, 18 місяців гарантії і підтримку по всій Україні. Обладнання з лінії можна придбати по частинах.
konsort.com.ua/catalog/liniya-dlya-yagid/
Продуктивність: 3 тонни на годину.
Етапи: очищення, миття, попередній відбір браку, відділення плодоніжки, калібрування, остаточне ручне сортування ягід і подача на фасування або заморожування.
Підходить для: чорниці, лохини, малини, порічки, червоної і чорної смородини, полуниці, вишні, черешні та сливи. Може бути пристосована до переробки будь-яких “нішевих” ягід.
Обладнання:
Перекидач для контейнерів.
Стрічкова віялка.
Барботажна мийка.
Інспекційний стіл із системою осушування.
Похилий конвеєр.
Відокремлювач плодоніжки.
Інспекційний стіл.
-
Вібраційний калібратор (вібросито) має бути надійним, оскільки у будь-якій виробничій лінії, де проходить калібрування продукції, на нього припадає найбільше навантаження. Цей віброкалібратор підійде для будь-якої продукції, потрібно лише замінити сито, підібравши потрібний діаметр.
https://konsort.com.ua/catalog/vibraczijnyj-kalibrator/
Потужність: 0,25-7 кВт
Матеріал виготовлення: харчова нержавіюча сталь.
Можливість встановлення аспіраційного фільтру для видалення легких забруднень.
-
Барботажна мийка створена, щоб ефективно та обережно видаляти забруднення з будь-якої продукції. Її можна вбудувати у будь-яку лінію або використовувати незалежно. Метод барботажу (холодного кипіння) полягає у видаленні бруду за допомогою бульбашок повітря. Забруднення остаточно видаляються на фінальному етапі за допомогою розбризкувачів.
https://konsort.com.ua/catalog/barbotazhna-myjka-dlya-netonuchogo-produktu/
Матеріал виготовлення: харчова нержавіюча сталь.
Продуктивність: 1 тонна на годину.
Обсяг води: 1 кубічний метр.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua
Раздел: Інновації у виробництві >
Коментарі
Ваш коментар буде першим.Додати коментар