20 вересня 2021

Crocs випускатиме взуття зі 100% біоматеріалів

Crocs випускатиме взуття зі 100% біоматеріалів
1380

Американська компанія з виробництва комфортного взуття Crocs радикально змінює склад продукції - у 2022 році виробник планує перейти на 100% біоматеріалів, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на ESM Magazine.

Новий матеріал Ecolibrium синтезований з вуглеводнів, добутих із відновлюваних ресурсів і органічних відходів пальмового масла та целюлозного паперу. Інноваційний матеріал був розроблений спільно з глобальною компанією в галузі матеріалознавства Dow, що спеціалізується на переробці біологічних і виробничих відходів на взуттєву продукцію.

У компанії акцентували увагу на тому, що роздрібна ціна взуття не зміниться, привівши в якості порівняння екологічні лінійки Nike і Converse, що продаються з суттєвою націнкою.

Нова ініціатива Crocs була розкритикована неурядовою екологічною організацією Greenpeace через використання пальмового масла. «Заміна пальмового масла не вирішить проблему впливу Crocs на зміну клімату, - зазначила Анна Джонс, керівниця міжнародних лісових проектів Greenpeace Великобританії. - У компанії ігнорують той факт, що розширення землекористування під пальмові плантації є рушійною силою вирубки лісів, що в свою чергу сприяє розвитку кліматичної кризи».

На захист нової програми сталого розвитку в Crocs відповіли, що всю вторсировину отримано екологічно безпечним і сертифікованим способом у рамках економіки замкнутого циклу. Компанія також відкрито заявляє про свій вуглецевий слід - на одну пару припадає близько 3,94 кг, що є вкрай низьким показником у виробництві модного продукту. Керівництво планує повністю нейтралізувати цей показник до 2030 року.

Читайте також: Crocs і SANKUANZ презентували нову лімітовану колекцію

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також