25 жовтня 2021

Amazon, Ikea та Unilever планують впровадити транспорт з нульовим викидом вуглецю

Amazon, Ikea та Unilever планують впровадити транспорт з нульовим викидом вуглецю
1331

Низка найбільших світових роздрібних торговців і виробників продуктів харчування (включаючи Amazon, Ikea, Inditex і Unilever) обіцяє повністю позбавити свої морські перевезення від шкідливих викидів до 2050 року, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Retail Detail.

Одразу дев'ять компаній об'єдналися в організацію «Власники вантажу судів з нульовими викидами» (coZEV) і планують використовувати свій колективний вплив, щоб підштовхнути логістичні компанії до безвуглецевого транспорту. Вони також розраховують співпрацювати у вивченні інноваційних можливостей і зробити безвуглецевий транспорт більш доступним для всього бізнесу. За словами учасників організації, у жодного власника вантажу немає достатнього впливу на ринку, щоб досягти позитивних змін. Вони також відзначили, що «з огляду на тривалий термін служби морських вантажних судів, перехід до транспорту без викидів повинен початися негайно, щоб досягти мети до 2050 року».

«Морське судноплавство, як і всі сектори світової економіки, потребує швидкої декарбонізації, якщо ми хочемо вирішити кліматичну кризу. Багатонаціональні компанії стануть ключовими гравцями в прискоренні переходу на екологічно чисту енергію в судноплавстві. Ми закликаємо інших вантажовласників і уряди об'єднати зусилля з нами», - заявив президент і генеральний директор Aspen Institute й ініціатор coZEV Ден Портерфілд.

Представники IKEA відзначили, що подібна співпраця - «це важлива сходинка для демонстрації прихильності декарбонізації морських перевезень». На даний момент з-за пристрої морської логістики щорічно відбуваються викиди мільярдів тонн вуглекислого газу - це стільки ж, скільки виробляють Німеччина та Великобританія разом узяті. Відзначається, що якби перевезення контейнерів стали окремою державою, вони зайняли б п'яте місце у світі як найбільші джерела викидів вуглецю.

Аналітики також оптимістично оцінюють шанси нової організації на успіх. За їхніми словами, «у короткостроковій перспективі морські перевезення зможуть скоротити викиди шкідливих речовин на 50% за рахунок більш повільної навігації та використання енергії вітру».

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua

 



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також