26 листопада 2021

Влада Італії оштрафувала Apple і Amazon на $225 млн за змову

Влада Італії оштрафувала Apple і Amazon на $225 млн за змову
1569

Антимонопольний регулятор Італії оштрафував техногігантів Amazon і Apple на загальну суму понад $225 млн. Влада звинуватила компанії у змові при продажі навушників Beats та іншої техніки Apple. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Reuters.

Через угоду двох американських компаній 2018 року кілька реселерів продукції Apple і бренду навушників Beats, що належить їй, втратили можливість торгувати цими товарами на італійській версії Amazon. Як заявив регулятор, компанії домовилися, що реалізувати техніку Apple могла лише сама Amazon та кілька інших продавців, «обраних дискримінаційним чином». У результаті компанії нашкодили покупцям: антиконкурентні умови знизили рівень знижок на продукцію Apple та Beats.

Влада Італії наклала штраф у розмірі 68,7 млн євро на Amazon і 134,5 млн євро на Apple і зобов'язала компанії зняти обмеження - вони будуть зобов'язані надати всім роздрібним продавцям оригінальних продуктів Apple і Beats доступ до майданчика Amazon.it.

Компанії вже висловили свою незгоду із рішенням влади. Amazon заявила, що накладений штраф виявився «нерозмірним та необґрунтованим». «У наслідок угоди італійські покупці можуть знайти нові продукти Apple і Beats у нашому магазині», - заявив гігант у сфері e-commerce. В Apple зазначили, що корпорація тісно співпрацює з партнерами і торговими посередниками, щоб гарантувати покупцям оригінальність продукції бренду.

Читайте також: Apple зупинила продажі в Туреччині через падіння ліри

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також