26 листопада 2021

Нульова толерантність Китаю до коронавірусу загрожує поглибити логістичну кризу

Нульова толерантність Китаю до коронавірусу загрожує поглибити логістичну кризу
1957

Відновлення світових ланцюжків поставок і торгівлі продовжує буксувати, значною мірою через все більш жорстку політику «нульової терпимості» до COVID-19 у Китаї, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Bloomberg. Крім заборони зміни в Китаї іноземних команд, влада нещодавно посилила вимоги до китайських моряків, які повертаються, яким загрожує карантин аж до семитижневого.

Згідно з новими правилами, китайський екіпаж зобов'язаний самоізолюватись на три тижні перед поверненням, на два тижні — у порту прибуття, а потім ще на два тижні у своїй провінції. За інформацією агентства, заходи поширюються, зокрема, на судна, які встигли змінити команду в іншому пункті, і на моряків, які потребують невідкладної медичної допомоги.

На цьому тлі оператори суден, що змушені перебудовувати маршрут та затримувати постачання, закликали КНР пом'якшити обмеження. В іншому випадку зростуть затримки, простої і врешті-решт погіршиться світова логістика, попередили вони. Так, один із найбільших танкерних операторів світу Euronav вже поніс близько $6 млн додаткових витрат на зміну команд. У низці випадків зміна екіпажів неможлива фізично: наприклад, китайська влада не допускає більше трьох моряків на одному внутрішньому рейсі.

Усі додаткові витрати будуть переведені на клієнтів, зазначає агентство: контейнерний фрахт із Китаю цього року вже вшестеро дорожчий, ніж у середньому за п'ять років.

Нульова толерантність обходиться світовій логістиці ще дорожче з початком «дельта-хвилі» коронавірусу: через одиничний випадок Китай закрив один із найбільших у світі терміналів.

Читайте також: Водії відмовляються їхати на Британські острови

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також