15 квітня 2022

Фінський виробник Huhtamaki йде з росії

Фінський виробник Huhtamaki йде з росії
1666

Фінська компанія Huhtamaki, що спеціалізується на виробництві одноразового посуду, вирішила піти з російського ринку у світлі нападу рф на Україну. Найближчим часом будуть розглянуті різні сценарії для роботи в перехідний період, допоки ведеться пошук покупців бізнесу, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на ESM Magazine.

«Це рішення було прийнято за попереднім рішенням припинити всі інвестиції в росію», - прокоментували в компанії, зазначивши, що в перехідний період робота продовжуватиметься за наявності поставок для виконання зобов'язань.

У Huhtamaki розраховують, що забезпечать захист своїх співробітників та клієнтів на росії. Водночас у компанії визнали, що за поточних умов стратегію зростання бізнесу в цій країні підтримувати буде неможливо. Під управлінням компанії на рф знаходяться заводи в Татарстані та Підмосков'ї. Загальна кількість співробітників у російському дивізіоні компанії оцінюється в 700 осіб.

Huhtamaki, що базується в місті Еспоо, є одним з найбільших у світі виробників одноразового посуду, а також упаковки для підприємств громадського харчування. Окрім росії, компанія також веде операційну діяльність у 37 країнах світу.

Фінські компанії лідирують за кількістю заяв про звільнення з російського ринку. Раніше про своє рішення закрити або продати бізнес у росії заявили, зокрема фінські S-Group, YIT, Nokia, Hesburger, Valio, Paulig та інші компанії.

Читайте також: Lavazza припинила роботу на росії

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також