07 грудня 2023

Виставка про історію Prada відкрилася у Шанхаї

Виставка про історію Prada відкрилася у Шанхаї
756

6 грудня 2023 року в Шанхайському Start Museum відкрилася виставка Pradasphere II, яка розповідає історію модного будинку Prada з моменту його зародження в 1913 році до теперішнього часу. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на PROfashion.

Кураторами проекту виступили Міучча Прада та Раф Сімонс. Загалом в експозиції представлено понад 400 фізичних та цифрових експонатів. З їх допомогою компанія створила ретроспекцію своїх модних архівів та представила широкий спектр активностей у галузі мистецтва, архітектури, культури та спорту.

Pradasphere II стала продовженням першої виставки, організованої у 2014 році. На цей раз компанія запросила до роботи над проектом дизайн-студію 2×4, що базується в Нью-Йорку та Пекіні. У результаті вийшов простір, оформлений як склад-магазин (від італійського magazzino), де промислові складські стелажі поєднуються з обшитими оксамитом поверхнями розкішного бутіка.

Головний вхід на виставку оформлений за допомогою автентичної фотографії, що зображує один із перших роздрібних магазинів бренду. В основній експозиції до уваги глядачів пропонується близько 200 жіночих та чоловічих образів, відібраних із колекцій Prada за різні роки, починаючи з найпершої. Деякі з виставлених моделей не демонструвалися публіці понад три десятиліття.

Інші зали присвячені культовим для компанії продуктам та досягненням, а також різним сферам діяльності, які підтримує та розвиває компанія Prada Group. Наприклад, розділ Gallery розкриває деталі колаборації з художником Демієном Херстом, в Green Store відвідувачі зможуть ознайомитися з найбільш знаковими моделями взуття, зал Cinema занурить в атмосферу спільних кінопроектів з відомими режисерами, а Re-Nylon розповість про направлення переробки нейлону та .

Завершують виставку кафе з традиційними італійськими закусками та кавою та два історичні вагони поїзда, обладнаних під сувенірний магазин та майстерню.

До запуску виставки компанія приурочила вихід ілюстрованого альбому з передмовою Міуччі Прада та Патріціо Бертеллі, нотатками Рафа Саймонса та есе співзасновника студії 2×4 Майкла Рока.

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також