У Китаї стали продавати «смажений» лід із приправами
У Китаї набрав популярності новий стріт-фуд — «смажений» на грилі лід із різними приправами та спеціями, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на South China Morning Post. Ролики з кухарями, які готують цю страву на ринку, набрали мільйони переглядів на TikTok.
Рецепт, зважаючи на все, невигадливий — лід кидають на гриль, змащують маслом, а потім додають різні приправи, наприклад, перець чилі, кумін, цибуля, коріандр і т.д. Покупці у захваті від гостроти страви, а сам торговець радить їсти його одразу після подачі.
Поїсти лід зі спеціями коштує 15 юанів - приблизно $2. Продавець придумав навіть легенду, що страву вигадали на Північному сході Китаю, але це вже спростували як місцеві жителі, так і дослідники.
Влітку в китайських соцмережах завірусилися ролики, де кухарі та звичайні люди зі східної китайської провінції Хубей смажать на сковороді річкову гальку з імбиром, часниковим соусом та перцем чилі в розпеченій олії (такий спосіб приготування називається стир-фрай. Причому така страва справді існувала — вона була популярна у човнярів, у яких могли закінчитися запаси їжі під час доставки товарів річкою Янцзи — тоді вони обдурювали шлунок, обмокуючи каміння у спеції та обсмоктуючи їх. На основі каменів можна приготувати і суп - вони передадуть страві "рибний смак".
З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua
Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua
Раздел: > Новости за рубежем
Теги: новини виробників, китайська кухня, рецепти китайської кухні
Коментарі
Ваш коментар буде першим.Додати коментар