20 грудня 2023

Країни ЄС вносять правки у новий закон про обмеження відходів упаковки

Країни ЄС вносять правки у новий закон про обмеження відходів упаковки
496

Країни Європейського Союзу загалом підтримали новий закон ЄС про скорочення відходів упаковки, але вони вимагають внесення низки поправок до документу, який набуває дедалі більшої актуальності. Адже у Євросоюзі за останнє десятиліття обсяги відходів упаковки зросли приблизно на 20%. Основна причина – зростання інтернет-торгівлі.  Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Logist.FM.

Нові правила, запропоновані згаданим законом, передбачають, що до 2030 року уся упаковка в ЄС повинна бути виготовлена з матеріалів, які підлягають переробці. Також планується поетапне припинення використання одноразових пластикових виробів як тонкі пакети для овочів та фруктів, невеликі пластикові пляшки чи одноразовий посуд. Проте окремі країни висловлюють занепокоєння тим, як виконання норм нового закону вплине на їх економіку.

Наприклад, Фінляндія стурбована впливом на свою паперову та целюлозну промисловість. Адже картонні коробки – це саме та одноразова упаковка, якої хочуть уникати. Італійці ж здивовані вимогою використовувати багаторазову упаковку у винній промисловості. Фахівці галузі стверджують, що це неможливо виконати на 100%.

Проте, як пояснив комісар ЄС з навколишнього середовища Віргініюс Сінкявічюс, Європарламент розглядає усі вимоги країн-членів спільноти та здебільшого іде їм назустріч. Таким чином, у новому законодавстві може з’явитися чимало винятків.

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також