05 березня 2024

Франція може запровадити штрафи для брендів ультрашвидкої моди

Франція може запровадити штрафи для брендів ультрашвидкої моди
349

Депутати французького парламенту розробили законопроект, у якому запропонували запровадити щодо модних брендів, які практикують надшвидкий оборот продукції, штрафи у розмірі до 50% від відпускної ціни товарів, щоб компенсувати негативний вплив таких компаній на довкілля, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Reuters.

Автори документа хочуть вплинути на ситуацію, за якої виробники ультрашвидкої моди замість того, щоб оновлювати свої колекції чотири рази на рік, як це прийнято в індустрії, пропонують тисячі нових товарів на день, що призводить до зайвих витрат споживачів та забруднення довкілля.

У законопроекті зазначається, що трансформація fashion-сектору у бік збільшення обсягів випуску виробів за низькими цінами впливає на звички купівлі та штучно створює постійну потребу в оновленні гардеробу, що в кінцевому підсумку обертається екологічними, соціальними та економічними наслідками.

Окрема увага у фактологічній частині документа приділяється китайській компанії Shein. Так, згідно з наведеними відомостями, вона пропонує в середньому понад 7200 нових моделей одягу на день, а його регулярний асортимент перевищує 470 000 позицій.

Щоб компенсувати вплив надшвидкої моди на довкілля, депутати пропонують до 2030 року запровадити систему штрафів для виробників цієї категорії товарів та стягувати з них по 10 євро за кожну реалізовану річ або до 50% від продажної ціни виробу.

У разі погодження парламентським комітетом законопроект буде подано на розгляд парламенту у другій половині березня.

Голова міністерства довкілля Франції Крістоф Бешу після зустрічі з представниками галузі, активістами та вченими виступив 4 березня 2024 року із заявою, в якій окреслив плани щодо зниження негативного впливу fashion-сектору на екологію. Зокрема, він повідомив, що Франція планує запровадити заборону на рекламу компаній, які виробляють ультрашвидку моду, та розробити систему фінансових стимулів, щоб збільшити витрати для fast-fashion компаній та знизити їх для стійких виробників.

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також