06 березня 2024

Великий банк та виробник шоколаду вклали мільйони у какао із пробірки

Великий банк та виробник шоколаду вклали мільйони у какао із пробірки
315

Food Brewer, біотехнологічний стартап зі штаб-квартирою в Цюріху (Швейцарія), зібрав понад 5 млн швейцарських франків (5,2 млн євро) на какао, культивоване із клітин. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Newfood.

Інвесторами стартапу у початковому раунді стали четвертий за величиною банк у Швейцарії Zürcher Kantonalbank, виробник шоколаду Max Felchlin, а також інші компанії зі Швейцарії та США.

Залучене фінансування Food Brewer спрямує в дослідження та розробку нових ліній клітин, розширить виробництво та розробить власну бізнес-модель.

Щоб виробляти звичні інгредієнти – каву та какао – інноваційним способом, стартап успішно створив лінії клітин зі зразків рослин та сформував технологію вирощування у контрольованих умовах за допомогою біореакторів.

Також Food Brewer заручився підтримкою цюрихської компанії Fruitful AI, щоб використовувати інноваційні алгоритми для відстеження росту клітин рослин за допомогою зображень.

Інноваційний процес вирощування какао починається із біопсії клітин рослин. Далі вони зростають у біоректорі. Коли клітини досягають бажаної біомаси, їх збирають, сушать і обсмажують.

Food Brew ще має отримати необхідні дозволи від регуляторів ЄС для комерціалізації какао майбутнього. Проте стратегічний інвестор стартапу Max Felchlin уже встиг  поекспериментувати з какао-порошком для виробництва інноваційних шоколадних цукерок. Деякі компанії зі США також виявили інтерес до імпорту какао для тестування.

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також