20 березня 2024

YouTube ввів маркування створеного за допомогою нейромереж контенту

YouTube ввів маркування створеного за допомогою нейромереж контенту
285

YouTube додав інструмент для маркування відеороликів, створених із використанням штучного інтелекту (ШІ). У такий спосіб власник відеосервісу, IT-гігант Google, має намір боротися з неправдивою інформацією, яку користувачі майданчика можуть сприйняти як справжню. Про це повідомляє TradeMaster.UA.

Напис Altered synthetic content (Змінений синтетичний контент) відображатиметься в розширеному описі під роликами або прямо в інтерфейсі відеоплеєра. При цьому YouTube не вимагатиме від авторів позначати анімований контент, ролики зі спецефектами або використанням ІІ для кіновиробництва.

Нові заходи спрямовані лише на боротьбу з фейковою інформацією, наголосили у компанії. При завантаженні ролика користувачеві буде запропоновано вибрати відповідне маркування, щоб попередити глядачів про наявність у відео фрагментів, створених нейромережею.

Наприклад, маркування буде потрібно, якщо у відео показані стихійні лиха в реальному регіоні, які ніколи не відбувалися. Або ролик знятий із використанням дипфейків. Особлива увага приділятиметься матеріалам на делікатні теми: світові конфлікти, кризи, проблеми у сфері охорони здоров'я, вибори та інше.

YouTube анонсував запровадження маркування контенту, створеного за допомогою ІІ, у листопаді 2023 року. Тоді зазначалося, що, як і раніше, будуть видалятися ролики, які порушили правила платформи, незалежно від наявності такого маркування.

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також