01 травня 2024

Три чверті покупців перебувають під сильним інформаційним тиском, — дослідження

Три чверті покупців перебувають під сильним інформаційним тиском, — дослідження
283

За даними дослідження, проведеного агенцією Accenture, трохи менше трьох чвертей (73%) споживачів стверджують, що вони почуваються некомфортно перед «занадто великим вибором товарів», коли знаходяться серед полиць супермаркетів. А 75% респондентів заявили, що реклама буквально «бомбардує» їх, заважаючи робити адекватний вибір.  Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Logist.FM.

Дослідження також показало, що 74% споживачів протягом останніх трьох місяців принаймні один раз відмовилися робити покупки та пішли до іншого магазину тільки тому, що не змогли обрати товар серед маси однотипних пропозицій. Це наслідок інформаційного перевантаження, пояснюють експерти.

Крім того, 41% споживачів вважають, що їм «стало важче» прийняти рішення про покупку, 30% не бачать жодних змін, а 25% заявляють, що вони вважають, ніби прийняти рішення про покупку тепер «легше».

Як пояснив Олівер Райт, старший керуючий директор Accenture, у найближчі роки на споживчому ринку почнуть активно застосовувати нові технології маркетингу та реклами. Ситуація точно повинна змінитися, проте поки що невідомо, чи у кращий, чи у гірший бік. Принаймні поведінка споживачів точно буде іншою.

Дослідження настроїв покупців охопили 19 тисяч респондентів з 12 різних країн.

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також