Штучний інтелект розробив формулу лабораторного какао
Mondelēz International, один з найбільших виробників шоколаду у світі, інвестує $4,5 млн у розробку виробника какао на основі штучного інтелекту Celleste Bio. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на NewfoodMedia.
Ізраїльський стартап Celleste Bio працює над створенням клітинного какао, що може стати важливим рішенням у боротьбі з кліматичними викликами та кризою постачання какао.
Ціни на какао сягають рекордних максимумів через кліматичні зміни, які руйнують врожаї у Західній Африці.
До того ж традиційне виробництво какао пов’язане з масштабною вирубкою лісів та високими викидами вуглекислого газу, що лише посилює екологічну кризу.
Celleste Bio використовує штучний інтелект та біотехнології для екстракції клітин какао, які потім розмножуються у біореакторах. Цей метод дозволяє отримати таку ж кількість какао-масла і порошку з однієї-двох бобів, яку традиційно виробляють з чотирьох тонн какао-стручків.
“Кліматичні зміни суттєво впливають на постачання какао, а ціни цього року зросли у чотири рази відносно історичних показників. Це підкреслює нагальну потребу у стійких рішеннях”, — говорить Шейна Харріс, співзасновниця Supply Change Capital, яка також інвестувала у цей проєкт.
Залучені кошти Celleste Bio планує спрямувати на розвиток досліджень, розширення інфраструктури та підготовку до масштабного виробництва клітинного какао.
З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua
Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua
Раздел: > Новости за рубежем
Коментарі
Ваш коментар буде першим.Додати коментар