Паста Nutella може подорожчати через заморозки в Туреччині

Гуртові ціни на фундук у Туреччині з квітня зросли приблизно на 30%. Причиною стали найсильніші заморозки весни за останнє десятиліття, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Bloomberg.
За даними аналітичної компанії Expana, найближчим часом зростання цін, ймовірно, продовжиться. Туреччина забезпечує близько 65% світового виробництва фундуку.
Це може бути поганою новиною для італійської компанії Ferrero, яка закуповує близько чверті турецького фундука, пише агентство. Компанія використовує горіх при виробництві цукерок Ferrero Rocher та шоколадно-горіхової пасти Nutella. Фундук складає приблизно 13% у складі Nutella, мільйони банок якої випускаються щорічно. У Ferrero визнають, що погодні умови, включаючи заморозки, можуть вплинути на виробництво в Туреччині, але перебоїв з поставками не очікують завдяки альтернативним джерелам в Італії, Чилі і США.
Як зазначили у Міжнародній раді з горіхів та сухофруктів, коливання в турецькому експорті відбиваються на глобальному ринку. Альтернативні постачання поки що не можуть повністю замінити турецький фундук.
За даними Національної ради з фундуку Туреччини, деякі фермери, особливо у гірських районах, втратили від 50 до 100% урожаю. Найбільша асоціація експортерів країни вважає, що врожай 2025 року. скоротиться на 20%, до 609 тисяч тонн. Збір фундука зазвичай відбувається із серпня до вересня.
Читайте також: Nutella випустить пасту зі смаком арахісу
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua
Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua
Раздел: Товари та ринки > Все новости
Теги: новини виробників, нутелла, ферреро
Коментарі
Ваш коментар буде першим.Додати коментар