03 березня 2021

Великобританія оприлюднила умови безмитної квоти на яйця з України

Великобританія оприлюднила умови безмитної квоти на яйця з України
1084

Британське державне агентство аграрних платежів опублікувало правила розподілу безмитної тарифної квоти на яйця птиці і альбуміни з України, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на AgroPortal.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства закордонних справ України.

Як зазначається, правила розподілу безмитної тарифної квоти на зазначену продукцію здійснюються відповідно до положень Угоди про політичну співпрацю, вільну торгівлю і стратегічне партнерство між Україною і Сполученим Королівством Великої Британії та Північної Ірландії.

Адміністрування безмитних тарифних квот на яйця птиці і альбуміни з України у Великобританії здійснюється через систему імпортних ліцензій. Обсяг квоти розподіляється рівними частинами щоквартально - по 25% від загального обсягу квоти.

За інформацією МЗС, британський уряд оголосив про початок прийому заявок на імпорт українських яєць птиці на II квартал 2021 року. Оскільки заявок на імпорт яєць і альбумінів з України за перший квартал поточного року не приймали, безмитна тарифна квота на другий квартал 2021 року становить 50% від визначеного угодою кількості (204,5 тонни продукції).

Крайній термін подачі заявки імпортером для здійснення безмитного імпорту в другому кварталі 2021 року - 5 березня.

Заявку на отримання ліцензії на імпорт може подати будь-яка британська компанія, яка імпортувала щонайменше 25 тонн аналогічної продукції в період з 17 вересня 2019 року до 16 вересня 2020 року або з 17 вересня 2018 року до 16 вересня 2019 року. Термін дії ліцензії на імпорт - 9 місяців (до 31 грудня 2021 року).

Читайте також: Українська молочна продукція отримала доступ на ринок Японії

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також