03 березня 2021

Гонконг запроваджує стовідсоткову перевірку «невідомих» вантажів

Гонконг запроваджує стовідсоткову перевірку «невідомих» вантажів
2374

Вантажовідправники, що користуються послугами повітряних воріт Гонкунгу, зможуть дихнути з полегшенням. Зараз у цьому аеропорті, що має величезне значення для глобальної логістики, завершують втілення заходів за програмою обстеження усіх «невідомих» вантажів. Принаймні, надійшла інформація про те, що останні відправлення, які застрягли на терміналах з 30 червня минулого року, вже оброблені та відправлені у подальшу подорож, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Logist.FM.

Так звані невідомі вантажі за новими правилами з міркувань безпеки підлягають рентгенологічним обстеженням. Проблема останнього часу полягала у тому, що Гонконг ніяк не міг забезпечити такі обстеження усіх ста відсотків вантажів, що потравляли у групу ризику. А «невідомими» вантажами, нагадаємо, слід вважати усі відправлення, які з тих чи інших причин не пройшли процедуру валідації.

Нові права запровадила Міжнародна організація цивільної авіації (ІКАО). Гонконг же запізнювався з їх виконанням, посилаючись на величезний вал вантажів, поточні ринкові умови, форс-мажорні обставини та інші фактори. Зокрема, ще у січні минулого року аеропорт міг вчасно обстежувати лише чверть відправлень, що підпадали під категорію «невідомих». Але у нинішній час існує вимога, щоб усі відправники повітряних вантажів були перевірені та обслужені як «відомі», зазначає генеральний директор гонконгської компанії U-Freight Саймон Вонг. За його словами, рентгенологічне сканування допомагає компанії ідентифікувати заборонені товари в межах «постійно зростаючої кількості посилок електронної комерції».

Зі свого боку, виконавчий директор Ради вантажовідправників Гонконгу Санні Хо повідомив, що насправді вимога сканувати 100% вантажів перед відправлення призвела до меншої кількості проблем, ніж очікували деякі учасники ринку. Пан Хо зазначив, що Гонконг чудово впорався із запровадженням нової контролюючої функції, забезпечивши спочатку 30% сканування, потім 50% та 70%. Таким чином, до стовідсоткового контролю прийшли досить швидко.

Також він стверджує, що марними були побоювання щодо зростання вартості авіаперевезень через жорсткий контроль. Сканування кожного кілограму вантажу зараз може коштувати вантажовідправнику додатково 0,1-0,12 долара США, тоді як середній до пандемічний тариф на перевезення становив від 7 до 9 доларів. Це несуттєвий вплив, говорить Хо. Набагато більше логістиці регіону зашкодили події у М’янмі, стверджує він.

Читайте також: ЄС звертає увагу на ланцюги постачання фармацевтичної продукції

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також