11 травня 2021

Україна на третину скоротила імпорт свинини

Україна на третину скоротила імпорт свинини
865

Надходження імпортної свинини скорочуються другий місяць поспіль: зовнішні поставки свинини в березні скоротилися на 32%, а в квітні - на 37%, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на AgroPortal.

Протягом квітня надходження свіжого, охолодженого і мороженого м'яса свиней склало 1,48 тисяч тонн сукупною вартістю в $ 3,05 млн.

«Це на 0,9 тисяч тонн або 37% менше за обсяги, завезені в попередньому місяці, та на 33% менше імпорту свинини в березні у валютному вираженні. Менше розбіжність в сукупної митної вартості ввезеної свинини пов'язано з подальшим збільшенням середньозваженої вартості кілограма імпортної продукції. Так, у квітні показник піднявся до 2,06$/кг, додавши 9 центів на кілограмі», - коментують в Асоціації свинарів України.

Понад 57% завезеної у квітні свинини - з Данії, менше п'ятої частини (18,4%) припадає на поставки з Польщі. Трохи збільшилися надходження свинини з Іспанії (майже 11% імпортованого) у квітні. Надходження м'яса свиней з Канади, хоча і були трохи активніше ніж у березні, проте істотно поступаються торгової активності зимових місяців: у квітні надійшло 5 контейнерів масою 121 т проти 14 і 368 т, відповідно в січні і 24 поставки на 0,6 тисяч тонн сукупно в лютому.

Аналітики звертають увагу на те, що зменшення імпорту свинини у квітні відбулося на тлі передсвяткового відновлення на вітчизняному ринку свинини в живій вазі, більш високих, ніж місяцем раніше, цін на свинину в країнах ЄС і продовженням висхідного руху котирувань на канадську свинину.

Читайте також: Україна в першому кварталі 2021 року суттєво збільшила експорт свинини

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також