24 травня 2021

На McDonald's подали в суд за расизм

На McDonald
979

Дві компанії, що належать медіамагнату Байрону Аллену, звинуватили McDonald's у тому, що вона відмовляється розміщувати свою рекламу в медіакомпаніях, що належать темношкірим, і подали на мережу ресторанів швидкого харчування в суд. Про це повідомляє TradeMaster.UA.

У позові розважальної медіакомпанії Entertainment Studios Networks і мовної компанії Weather Group стверджується, що McDonald's порушила федеральні закони і закони штату про громадянські права через свою «расову ворожнечу й расові стереотипи» при розподілі рекламних доларів.

Згідно з позовом, у 2019 році McDonald's витратила на телевізійну рекламу в США близько 1,6 млрд доларів США, з яких менше 5 млн доларів США, або 0,31%, отримали телеканали, що належать темношкірим.

Позивачі також стверджують, що McDonald's ні разу не розмістила рекламу в мережах Entertainment Studios з часу її утворення у 2009 році, але заплатила за велику кількість реклами в аналогічних мережах, що належать білим.

У зв'язку з цим Entertainment Studios Networks і Weather Group вимагають відшкодування збитку в 10 млрд доларів США.

Цей позов став одним з кроків в кампанії, яку проводить Байрон Аллен - сам темношкірий - з метою спонукати американські корпорації більше грошей витрачати на рекламу в медіакомпаніях, що належать магнатові. Його Allen Media Group виробляє фільми і володіє більш ніж дюжиною телевізійних станцій, а також каналом Weather Channel і десятьма мережами цифрового телебачення, такими як Pets.TV і Cars.TV.

Читайте також: McDonald's у США розмістить рекламу вакцинації на кавових склянках

 

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також