02 червня 2021

Найбільший у світі виробник м’яса зупинив роботу через кібератаки з РФ

Найбільший у світі виробник м’яса зупинив роботу через кібератаки з РФ
1193

Найбільший світовий м'ясовиробник, бразильська компанія JBS SA, був змушений зупинити роботу своїх заводів через кібератаки на її філії в Північній Америці й Австралії, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на The Wall Street Journal.

Роботу призупинили найбільші м'ясокомбінати в США - в Колорадо, Айові, Міннесоті, Пенсільванії, Небрасці і Техасі. Крім того, кібератака торкнулася операцій JBS в Австралії і Канаді.

За словами прес-секретаря Білого дому Карін Жан-П'єр, хакерська атака могла бути організована угрупованням, яке, можливо, знаходиться в Росії.

«Білий дім безпосередньо взаємодіє з російською владою з цього питання і дає зрозуміти, що відповідальні держави не приховують злочинців-вимагачів», - заявила вона.

У JBS SA утрималися від коментарів з приводу країни-організатора злочину, зазначивши, що компанія відновлює уражені системи та що більшість м'ясокомбінатів почнуть роботу в середу.

Також в повідомленні виробника підкреслюється, що дані клієнтів, постачальників або співробітників не були скомпрометовані в результаті атаки. При цьому компанія призупинила використання постраждалих серверів і попередила постачальників про можливі перебої в роботі.

Опитані виданням експерти попередили, що хакерська атака і зупинка роботи заводів може викликати сплеск споживчих цін, які вже й так зросли цього року через високий попит.

JBS переробляє майже чверть яловичини і близько однієї п'ятої свинини в США.

Читайте також: Німецький рітейлер Tegut став жертвою кібератаки

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також