13 серпня 2021

Одержувачі вантажів із Китаю готуються до «дельта-хвилі» затримок

Одержувачі вантажів із Китаю готуються до «дельта-хвилі» затримок
2217

Поширення дельта-варіанту коронавірусу вже починає позначатися на світовій логістиці, причому головним фактором нового розриву ланцюжків постачання і зростання цін стає не вірус сам по собі, а методи боротьби з ним у Китаї, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на TheBell.

Найбільший контейнерний порт Китаю - гігантський комплекс Нінбо-Чжоушань - частково закритий після того, як в одного з докерів, що проживають в гуртожитку, був виявлений коронавірус.

Адміністрація порту вказує, що не працює «тільки» термінал Мейшань, а контейнери і судна перенаправляються в інші термінали. Однак варто пам'ятати, що Мейшань - це головний термінал, на який припадає близько 20% контейнерного обороту комплексу.

Перенаправлення вантажів вже призвело до граничного навантаження на потужності в порту відвантаження, а порти-одержувачі вже готуються до повторення логістичного жахіття 2020 року. Причому ситуація ледь почала виправлятися після також пов'язаного з коронавірусом червневої кризи в порту Янтьян, який по затримках (600 тисяч TEU) виявився вдвічі важче перекриття Суеца контейнеровозом Ever Given.

Коли відкриється порт, неясно: вранці в п'ятницю новин з цього приводу не було. Відповідні служби продовжують виявляти контакти хворого докера за два тижні.

У широкому сенсі перерва поставок - наслідок китайської політики «нульової толерантності» до коронавірусу, через яку поодинокі випадки стають причиною закриття цілих підприємств і районів.

Немає ніяких сумнівів, що часткові локдауни в Китаї триватимуть, фрахт на цьому напрямку буде дорожчати, дефіцит контейнерів, що застрягли в портах через перебої, тільки посилиться, і все це з лагом відіб'ється на ціні основних товарів. З квітня по липень фрахт 20-футового контейнера з Китаю в Європу подорожчав приблизно на $ 1 500, а з початком «дельта-хвилі» бенчмарк Baltic Dry Index виріс більш ніж на 10% за місяць.

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також