19 січня 2022

Акції IT-сектору показали найгірший старт з 2016 року

Акції IT-сектору показали найгірший старт з 2016 року
1391

Акції американських технологічних компаній пережили найгірший початок року за шість років — ринок побоюється, що інфляція виходить з-під контролю, і готується до швидкого зростання ставок. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Bloomberg.

Цей тиждень IT-сектор почав із кількох невдалих спроб відігратися, але компенсувати падіння з початку року не зміг. Індекс Nasdaq 100, куди входять такі гіганти, як Apple, Microsoft, Meta (колишня Facebook) та Alphabet (материнська компанія Google), з початку січня втратив понад 4%, пише Bloomberg. Частина втрат змогла компенсувати невеликий відскок цієї п'ятниці. Ширший індекс Nasdaq Composite падає третій тиждень поспіль.

Акції зростання страждають особливо сильно через зростаючу впевненість ринку в тому, що ФРС незабаром почне згортати стимули, зумовлені пандемією, і піднімати ставку. Ці побоювання підігрівають дані щодо річної інфляції, що у США вийшла на максимальні значення з червня 1982-го (+7%).

Тим не менш, IT-сектор залишається незмінним лідером на довгих проміжках порівняно з усім іншим ринком, зазначає Bloomberg. Наприклад, індекс PHLX Semiconductor, який об'єднує розробників напівпровідників, зріс майже на 40% з початку 2021 року, а індекс S&P 500 – на 24%. Єдиний виняток становив сектор програмного забезпечення.

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також